Învârtită cu mere
„Învârtita cu mere” este de fapt o prăjitură foarte gustoasă, potrivită pentru masa de Paște. Un deliciu care merită încercat.
Ingrediente:
Pentru aluat:400 g făină2 ouă10 g unt50 g drojdie proaspătă150 ml lapte1 vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:1,5 kg mere200 g zahăr3 linguriţe cu scorţişoarăesenţă de vanilie2 linguri cu pesmet
Mod de preparare:Pentru aluat, topeşti untul într-o cratită, apoi îl laşi la răcorit. Omogenizezi drojdia cu ouăle şi sarea. Adaugi zahărul şi laptele în cratiţa cu unt, apoi le amesteci cu ouăle şi drojdia. Adaugi făina treptat şi frămânţi, astfel încât să obţii un aluat moale şi nelipicios. Laşi aluatul la dospit aproximativ 2 ore, la loc cald.
Între timp pregăteşti umplutura. Dai merele spălate prin răzătoare şi le pui la călit cu zahărul şi sarea. După ce merele s-au înmuiat, le iei de pe foc şi adaugi pesmetul. Când s-a răcit, adaugi în umplutră scorţişoara şi esenţa de vanilie.