Jakob te învaţă cum să găteşti «Dovlecei cu paste» şi «File de biban»
Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.
Dovlecei cu paste
Ingrediente: doi dovlecei, două ouă, 100 g parmezan, făină, sare piper, două linguri de ulei de măsline şi unt. Pentru paste: 14 ouă, 100 ml ulei de măsline, 600 g făină, 450 g făină de grâu dur, două linguri piure de leurdă, sare.
Mod de preparare: dovleceii se taie felii, se trec prin făină, apoi printr-un amestec de ou şi parmezan. Se prăjesc pe ambele părţi.
Pentru paste: se amestecă ouăle (7 întregi şi 7 doar gălbenuşul), se adaugă uleiul, iar această compoziţie se amestecă împreună cu cele două sortimente de făină.
Aluatul se dă prin maşina de tocat, se fierbe puţin şi se amestecă cu piureul de leurdă.
File de biban
Ingrediente: 8 bucăţi file de biban, două linguriţe ulei de susan, ardei roşu şi galben, un ghimbir, 4 cepe verzi, două linguriţe sos de soia, două de sos de chili, o lingură arpagic verde, una de frunze de coriandru, 4 de ulei de susan, sare, piper.
Mod de preparare: fileurile se condimentează şi se prăjesc.
Ghimbirul, ceapa şi ardeii tăiaţi mărunt se pun într-un castron, se adaugă sosul de soia, sosul de chili şi verdeaţa, se condimentează cu sare şi piper.
Peste acest amestec se toarnă uleiul de susan încins. Peştele se serveşte cu acest amestec.