Lasagna cu carne tocată - Marius Orbai
Ingrediente:
1 kg de carne tocată de porc
1 ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi
2 linguri de pastă de ardei
2 linguri de ketchup
150 ml pastă de roşii
6 linguri de parmezan
1 linguriţă busuioc uscat
3 linguri de ulei
pătrunjel pentru decor
sare
piper
80 g de unt
60 g de făină
600 de ml de lapte
o cutie de foi lasagna
200 ml bulion pentru a înmuia foile în el.
Preparare
Curăţăm ceapă şi usturoiul şi le tocăm mărunt. Într-o tigaie încingem uleiul şi punem la călit ceapă şi usturoiul. Când legumele s-au călit, adăugăm carnea toccata, amestecând continuu. Adăugăm pasta de ardei şi ketchup-ul şi lăsăm să fiarbă timp de 10 minute, apoi adăugăm busuioc uscat şi pasta de roşii. Se prepară sosul bechamel din untul topit în cratiţă, se adaugă făina şi treptat laptele, un pic de sare şi piper. Se face un sos dens. Foile de lasagna se pun, pe rând, la înmuiat în 200 ml bulion. Într-un vas termorezistent, îl ungem cu unt, punem prima foaie de lasagna, ungem cu sos bechamel, apoi punem umplutura de carne, presăram parmezan, altă foaie de lasagna, sos bechamel, umplutură, presăram parmesan şi tot aşa până am terminat de aranjat foile de lasagna, sosul bechamel şi umplutura de carne şi deasupra parmezanul. Când e totul aranjat în vas, turnaţi restul de bulion în vas, dacă v-a mai rămas din cel pentru înmuiat foile. O punem la cuptor pentru 60 de minute, la 180 de grade. Asezonăm cu pătrunjel. Poftă mare!