Lasagna cu mere – Cornea Laurenţa
Ingrediente
• 300 g de lasagna foi
• 1 kg mere
• 5 linguri zahăr
• scorţişoară
• 200 g nucă măcinată
• 300 g brânză de vaci
• 3 ouă
• 200 g zahăr
• 200 ml lapte
• esenţă de rom
Mod de preparare
Spălăm merele şi le dăm prin răzătoare, le adăugăm într-o cratiţă cu zahărul, scorţişoara şi le călim puţin, la final adăugăm nuca măcinată. Lăsăm să se răcească. Într-o oală punem apă cu sare şi când începe să fiarbă adăugăm foile de lasagna, lăsăm să fiarbă circa 4 min. Le scoatem pe masă având grijă să nu le aşezăm una peste alta. Pe fiecare foaie de lasagna adăugăm umplutura pe mijloc şi le împăturim ca pe clătite. Le aşezăm pe toate în tava unsă cu ulei. Într-un bol batem ouăle întregi cu zahărul, adăugăm laptele şi brânză, esenţa de rom, amestecăm şi turnăm peste foi. Dăm la cuptorul încălzit până se rumeneşte.