Lasagna cu pui – Daniela Andrei
Ingrediente
un pachet foi de lasagna
un piept de pui dezosat
150 ml suc de roşii
300 gr cas de oi sărat
6 ouă mari 3
300 g smântână
2-3 roşii de grădina ardei graşi (roşu şi verde)
câteva cepe albe
câteva frunze de busuioc verde
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Tocăm ardeii, roşiile şi ceapa. Călim legumele pentru 10 minute aproximativ, adăugăm sucul de roşii, condimentele şi busuiocul tocat, continuând fierberea pentru 5 minute. Punem pieptul de pui tocat, amestecăm cu grijă şi păstrăm vasul pe foc până ce carnea se pătrunde suficient. Într-o tavă de cuptor, întindem pe rând, foi de lasagna, turnam jumătate de cantitate din ouăle bătute cu smântână, presăram brânză rasă şi adăugăm pieptul de pui cu sucul de roşii. (Repetăm operaţiunea, aşezând straturi foi de lasagna, brânză rasă, sosul de roşii cu pieptul de pui tocat). Se coace la 160 de grade pentru 45-50 de minte. Se serveşte caldă. Poftă bună!