Lebede de casă - Tolea Luminița Nicoleta


    Lebede de casă
Lebede de casă

Ingrediente:

Coji: 35 ml ulei, 70 ml apă, 70 g făină, 3 ouă, un praf de sare.

Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 g zahăr, 50 g făină, 2 ouă, vanilie.

Decor: frişcă cu aromă de vanilie, zahăr vanilat.

Mod de preparare

Apa, uleiul şi sarea se fierb într-un vas până atinge punctul de fierbere, se adaugă întreaga cantitate de făină, se amestecă cu paleta repede pentru a asigura înglobarea întregii cantităţi de făină, până ce aluatul se desprinde uşor de pereţii vasului. Se retrage continuând amestecarea până scade temperatura. Se încorporează ouăle (unul câte unul) prin amestecare continuă înglobând, concomitent, şi o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu spriţ, în formă de avelină (rotunda ) cu diametrul de 5 cm. Coacerea se realizează la temperatura ridicată (180 g), apoi la tempaeratura moderată (120 g), fără a deschide cuptorul în primele 10-15 minute. Coaja după coacere trebuie să fie uscată. La coajă se taie capacul total. Cojile se umplu cu cremă de vanilie, iar capacul de deasupra se taie în două. Se decorează cu frişcă bătută iar capacul tăiat, se pune sub formă de aripioare la lebădă. Se presară cu ajutorul unei site zahăr farin. Poftă bună

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
horoscop bani jpg
Nella Pignatelli webp
cub adriana iliescu și eliza png
cub cristina cioran png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
cub horoscop iertare png
horoscop bani jpg
Nuanţele metalice de ruj  jpeg
cadouri pentru sfantul valentin jpeg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg