Mănâncă multe salate asortate
Ce poate fi mai sănătos şi mai hrănitor vara decât o salată cu ingrediente abia cumparăte din piaţă?
Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi spune în cartea sa "Revoluţie în bucătărie. Reînvaţă să găteşti sănătos", că există patru salate pe care le putem mânca fără grijă, deoarece au ingrediente naturale, sunt rapid de preparat şi ne susţin organismul pe timp de vară!
Salată de rucola cu roşii cherry
"Avem nevoie de o jumătate de kilogram de frunze de rucola, roşii cherry, ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi lămâie.
Atenţie! Trebuie să folosim sare de mare brută cu ierburi aromatice sau cu alge marine şi ulei de măsline extravirgin, sau alte uleiuri presate la rece, argan, in, cânepa, nucă", ne explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Aceasta este o salată bogată în fibre alimentare, minerale şi vitamine, cu efect revigorant, şi detoxifiant.
Salată de ton
Salata de ton este recomandată în alimentaţie deoarece are la bază o combinaţie corectă de legume şi ouă!
Ţineţi cont de câteva sfaturi: folosiţi sare marină brută, spălaţi bine ciupercile fără a le curăţa însă de coajă, deoarece în coajă se află multe substanţe biologice active şi majoritatea proteinelor, rupeţi salata şi căliţi ciupercile în tigaie tip wok, folosind ulei de măsline.
Salată de castraveţi cu mărar
Reţeta tradiţională conţine: 3-4 castraveţi proaspeţi, curăţaţi de coajă şi feliaţi, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 legătură de mărar tocat, sare, piper şi oţet.
Prof. dr. Mencinicopschi ne spune să nu curăţăm castraveţii de coajă, deoarece aceasta este bogată în fibre alimentare importante pentru digestie şi detoxifiere, precum şi în vitamine, minerale şi antioxidanţi, să folosim uleiuri presate la rece, de măsline, in, cânepă, argan, dovleac sau struguri, să înlocuim sarea normală cu una marină, brută, sau cu adaos de alge marine/ierburi aromatice, să măcinăm piperul pe loc, peste salată, să folosim oţet de fermentaţie, din vin, mere.
Salată de vinete
Această salată delicioasă are ca prim secret cumpărarea vinetelor proaspete şi coacerea lor pe aragaz, pe o tablă încinsă. Mirosul de vânătă coaptă o să vă parfumeze bucătăria şi o să vă trezească apetitul pentru delicioasa salată!
Reţeta de salată de vinete este una tradiţională, moştenită din generaţie în generaţie în fiecare familie, însă noi îi putem da un pic de noutate folosind sare de mare integrală şi ulei de măsline extravirgin sau uleiuri presate la rece.