Mâncare de urzici cu ceapă. Ce ingrediente se mai adaugă
În Postul Paștelui, gospodinele gătesc mâncare de urzici după rețeta bunicii. Iată și un mod de preparare a unui cunoscut bucătar bănățean. Ce ingrediente adaugă acesta.
Mâncarea de urzici este prețioasă în pragul primăverii și în toiul Postului Paștelui. Urzicile au valoare nutritiva ridicată, benefică pentru vitaminizare şi mineralizare după sezonul rece. Conţin foarte multe vitamine şi sunt recomandate de specialişti pentru beneficiile care le aduc organismului.
În urzici se regăsesc provitamina A, vitaminele B1, B2, C si K, acid pantotenic, acid folic, acizi grasi, clorofila, beta-caroten, potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, siliciu, zinc, cupru, etc.
Celebrul bucătar bănățean și blogger Uica Mihai foloseşte din plin urzicile în reţetele sale, scrie adevarul.ro. Bucătarul reşiţean combină ceapa cu urzicile, iar mâncare gătită este delicioasă.
- ”Taie trei cepe mari în rondele şi pe rondelele astea, pudrate cu sare şi piper, le frigi în ulei adânc să devină rumene şi dulci la gust.
- Scoate cepele, le presari cu boia dulce, un praf de seminţe de coriandru râşnite şi fă din ele un pat pe un platou.
- Între timp să ai pregătite urzici spălate, stoarse bine şi tocate.
- Să pui într-o cratiţă să se călească patru căţei de usturoi tăiaţi mărunt, un ardei iute şi o linguriţă de boabe de piper.
- Scoate după trei minute tot ce este în uleiul acela, să rămână numai aroma lui şi acolo prăjeşte urzicile şi le întorci mereu cu lingura de lemn.
- Dacă ai şi nişte făşiuţe de ardei marinat din borcan, pune acolo şi la fel mai adaugă rondele de praz şi la urmă de tot, fâşiuţe de salată verde.
- Şi călitura asta de urzici fierbiţi să le torni peste rondelele de ceapă fripte, să pui lângă dânsele şi o mămăligă vârtoasă cu abur în sufletul ei, mai scoate o murătură din butoi şi gata”, spune bucătarul bănățean Uica Mihai.
Citește și:
Trei reţete delicioase cu leurdă, ”usturoiul ursului”
Cum se prepară mâncarea de praz oltenească. Se găteşte imediat