Mâncare de urzici cu ceapă. Ce ingrediente se mai adaugă

Ultima actualizare:

    Celebrul bucătar bănățean și blogger Uica Mihai foloseşte din plin urzicile în reţetele sale
Celebrul bucătar bănățean și blogger Uica Mihai foloseşte din plin urzicile în reţetele sale

În Postul Paștelui, gospodinele gătesc mâncare de urzici după rețeta bunicii. Iată și un mod de preparare a unui cunoscut bucătar bănățean. Ce ingrediente adaugă acesta.

Mâncarea de urzici este prețioasă în pragul primăverii și în toiul Postului Paștelui. Urzicile au valoare nutritiva ridicată, benefică pentru vitaminizare şi mineralizare după sezonul rece. Conţin foarte multe vitamine şi sunt recomandate de specialişti pentru beneficiile care le aduc organismului.

În urzici se regăsesc provitamina A, vitaminele B1, B2, C si K, acid pantotenic, acid folic, acizi grasi, clorofila, beta-caroten, potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, siliciu, zinc, cupru, etc.

Celebrul bucătar bănățean și blogger Uica Mihai foloseşte din plin urzicile în reţetele sale, scrie adevarul.ro. Bucătarul reşiţean combină ceapa cu urzicile, iar mâncare gătită este delicioasă.

  • ”Taie trei cepe mari în rondele şi pe rondelele astea, pudrate cu sare şi piper, le frigi în ulei adânc să devină rumene şi dulci la gust.
  • Scoate cepele, le presari cu boia dulce, un praf de seminţe de coriandru râşnite şi fă din ele un pat pe un platou.
  • Între timp să ai pregătite urzici spălate, stoarse bine şi tocate.
  • Să pui într-o cratiţă să se călească patru căţei de usturoi tăiaţi mărunt, un ardei iute şi o linguriţă de boabe de piper.
  • Scoate după trei minute tot ce este în uleiul acela, să rămână numai aroma lui şi acolo prăjeşte urzicile şi le întorci mereu cu lingura de lemn.
  • Dacă ai şi nişte făşiuţe de ardei marinat din borcan, pune acolo şi la fel mai adaugă rondele de praz şi la urmă de tot, fâşiuţe de salată verde.
  • Şi călitura asta de urzici fierbiţi să le torni peste rondelele de ceapă fripte, să pui lângă dânsele şi o mămăligă vârtoasă cu abur în sufletul ei, mai scoate o murătură din butoi şi gata”, spune bucătarul bănățean Uica Mihai.

Citește și:

Trei reţete delicioase cu leurdă, ”usturoiul ursului”

Cum se prepară mâncarea de praz oltenească. Se găteşte imediat



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop solstitiul de iarna jpg
new year 8465869 1280 jpg
masa Craciun jpg
home 1622401 1280 jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2025 12 Radu Anton Roman 1200x850 webp
horoscop bani jpg
man 9880887 1280 png
mihai voropchievici webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net