Mâncărică de mazăre cu legume – Clementina Suciu
Ultima actualizare:
Ingrediente
350 g mazăre verde, 3 fire de ceapă proaspătă, 3 morcovi, 1/2 ardei verde gras, 1 ardei roşu, 1 dovlecel, 1 lingură ulei, 1 linguriţă rasă sare de mare, un vârf de cuţit piper, 1/2 pahar apă, 2 căţei de usturoi, 3-4 foi de dafin, un pahar suc de roşii.
Mod de preparare
Curăţăm şi spălăm legumele. Călim ceapa şi ardeiul tocate mărunt în uleiul încins. Adăugăm pe rând morcovii tăiaţi rondele şi dovlecelul tăiat bucăţele. Adăugăm mazărea, sarea şi piperul, turnăm apă şi amestecăm.
Lăsăm să fiarbă 30 min, apoi adăugăm sucul de roşii, foile de dafin şi usturoiul. Lăsăm să fiarbă încă 15 minute, apoi adăugăm verdeaţa. Servim mâncarea caldă. Poftă bună!