Măsline umplute cu blue cheese - Liliana Fedeleş
Ingrediente: (cantităţile sunt orientative)
• 200 g măsline verzi, fără sâmburi
• 80-100 g blue cheese
• 2 ouă
• pesmet
• făină
• fulgi de chili
• 2-3 linguri de parmesan
• ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Tăiem măslinele în spirală. Mărunţim brânza, facem nişte chifteluţe mici pe care le învelim în măsline. Procedăm ca la şniţel: le dăm prin făină, prin ou, prin pesmet în care am adăugat câţiva fulgi de chili şi 2-3 linguri de parmezan, apoi le mai dăm o dată prin ou şi prin pesmet. O să obţinem o crustă frumoasă şi crocantă. Într-o cratiţă punem cam 3-4 cm de ulei, îl încingem şi apoi prăjim măslinele timp de 3-4 minute , până capătă o culoare aurie, frumoasă. Nu punem multe măsline o dată. După ce le prăjim le lăsăm puţin la scurs pe un şerveţel de hârtie să îndepărtăm excesul de ulei, apoi le putem servi. Poftă bună!
PS: căutaţi măsline mai mari să le puteţi umple uşor şi nu prea sărate
PPS: ca umplutură puteţi folosi orice cremă de brânză, pastă de carne sau de peşte.