Musaca cu vinete coapte şi piept de pui - Daniela Andrei
Ingrediente
2 vinete subţiri700 gr carne tocată de pui150-200 gr caşcaval5-6 buc de ceapă uscatăun ardei gras roşu (mare)100 ml suc de roşii10-15 roşii mici (de curte)2-3 linguri cu uleisare şi oregano după gustcâteva frunzuliţe de busuioc proaspăt
Preparare:
Tocăm ceapa şi ardeiul gras, le aşezăm într-un vas împreună cu uleiul şi le călim la foc potrivit până devin translucide.
Adăugăm carnea tocată de pui şi amestecăm până la încorporarea completă.
Condimentăm cu sare şi oregano, colorăm cu suc de roşii şi fierbem totul până ce sosul format scade suficient. Adăugăm apoi câteva frunzuliţe tocate de busuioc proaspăt.
Între timp, feliem vinetele, le sărăm puţin şi le coacem pe ambele părţi (pe tava de aragaz sau pe grill).
Ungem un vas de yena cu puţin ulei, aşezăm o parte din feliile de vinete, iar peste acestea presărăm caşcavalul ras.
Adăugăm carnea de pui, presărăm încă puţin caşcaval şi aşezăm restul feliilor de vinete împreună cu roşiile (peste care vom adăuga caşcavalul rămas).
Dăm vasul la cuptor atât cât este necesar. Să aveţi poftă!