Musaca de cartofi - Silvia David

Ultima actualizare:

    Musaca de cartofi
Musaca de cartofi

Ingrediente:

600 g carne tocată porc,

2 linguri ulei,

1 kg cartofi,

2 cepe,

2 ouă,

cimbru,

4 linguri pastă tomate sau suc de roşii,

200 g caşcaval,

1 lingură pesmet,

sare,

piper.

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb cu coajă în apă cu sare. Se strecoară cartofii, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se căleşte ceapa tocată în uleiul încins apoi se adaugă carnea. Se amestecă bine şi se lasă carnea la distuit după care se adaugă pasta de tomate sau sucul de roşii. Dacă e nevoie se adaugă puţină apă. Când este gata se condimentează cu cimbru, sare şi piper. Se unge o formă termorezistentă cu ulei, se tapetează cu pesmet, se pune un strat de felii de cartofi, se adaugă jumătate din compoziţia de carne, se continuă cu un nou strat de cartofi, apoi restul de carne şi în final se acoperă cu ultimul strat de cartofi. Se rade caşcavalul şi se întinde deasupra musacalei apoi se pun şi ouăle bătute. Se introduce musacaua în cuptorul încins pentru circa 45-50 de minute. Se serveşte caldă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Tottenham Hotspur v AZ   UEFA Europa League 202425 League Phase MD3 (1) (1) jpg
horoscop decembrie logo jpg
image png
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net