Musaca. Reţetă tradiţională grecească
Musacaua este pentru greci ceea ce este lasagna pentru italieni. Este acel preparat pe care trebuie să-l încerci de mai multe ori în viaţă. Această musaca preparată după o reţetă tradiţională grecească este făcută din straturi de vinete cu carne de vită în sos bogat de roşii, şi pe deasupra cu sos bechamel. Ce ţi-ai putea dori mai mult de la o mâncare „de casă“?
Musaca. Reţetă tradiţională grecească – Ingrediente (6 porţii)
2 vinete mari, tăiate în felii groase de 1 cm2 linguri ulei de măsline (pentru vinete)1 lingură ulei de măsline (pentru umplutură)1 ceapă tocată2 căţei de usturoi, pisaţi700 g carne de vită tocată400 g roşii tocate3 linguri pastă de tomate1 cană supă de vită1½ linguriţă zahăr2 linguriţe oregano uscat¾ linguriţă sare
Pentru sosul bechamel4 linguri unt5 linguri făină3 cană lapte¼ linguriţă nucşoară½ cană parmezan răzuit1 ou + 1 gălbenuşsarepiper
Pentru topping⅓ cană pesmet
Află cum se prepară musaca tradiționala greceasca pe clickpoftabuna.ro.