Negresă cu brânză de vaci - Cornea Laurenţia
Ingrediente:
250 g unt, 200 g ciocolată, 5 ouă, 100 g zahăr pudră, 200 g făină, 1 praf de copt, esenţă de rom, 300 g brânză de vaci, 100 g zahăr, 1 ou, esenţă de lămâie.
Mod de preparare
Untul topit parţial îl mixăm până se întăreşte din nou, adăugăm zahărul şi mixăm până obţinem o cremă pufoasă.
Adăugăm ciocolata topită cu puţin lapte şi răcită, adăugăm pe rând ouăle mixând bine după fiecare, adăugăm esenţa de rom, făina amestecată cu praful de copt şi amestecăm până ce se încorporează.
Turnăm compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Brânza de vaci o mixăm cu zahărul, oul, esenţa până obţinem o cremă fină.
Adăugăm câte o lingură din loc în loc peste compoziţia de ciocolată.
Cu o lingură amestecăm uşor cele 2 compoziţii.
Dăm tava la cuptorul încălzit până trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească în tavă după care o putem tăia (se poate pudra cu zahăr pudră).