Negresă - Ermina Vlăsceanu
Ultima actualizare:
Ingrediente
Blat: 7 ouă, 14 linguri zahăr, 7 linguri ulei, 50 g cacao, 14 linguri făină, 1 plic praf de copt, esenţă rom.
Crema albă: 400 g ciocolată albă, 400 g unt.
Crema neagră: 200 g ciocolată neagră, 50 g unt.
Preparare:
Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul şi esenţa de rom. Se amestecă faina cu praful de copt şi cacao apoi se cerne şi se încorporează în compoziţia de ouă. Se coace în tavă tapetata cu hârtie de copt. Când se răceşte se taie în două.
Ciocolata albă şi untul se topesc pe foc şi se toarnă peste prima foaie. Se pune a doua foaie .
Ciocolata neagră se topeşte cu untul şi se întinde deasupra. Opţional se pot pune şi nuci măcinate.