Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Porceanu Gică
Ingrediente
Aluat:
4 ouă
200 g zahăr pudră
200 g unt
cca 800 g făină
un plic de amoniac
2 linguriţe esenţă de vanilie
un praf de sare
Crema:
300 g unt 82% grăsime
150 g ciocolată 50% cacao
8 linguri lapte
8 linguri zahăr pudră
2 gălbenuşuri(opţional)
1/2 sticluţa esenţă rom
5 linguri nuca măcinată
Mod de preparare
Aluat:
mixăm ouăle cu praful de sare apoi adăugăm zahărul mixând în continuare până acesta se topeşte. Adăugăm untul moale , amoniacul stins în zeam de lămâie şi esenţa de vanilie. Mixăm bine apoi punem făină treptat şi frământăm până obţinem un aluat uşor de modelat. Din aluat formăm bile pe care le punem în forma bine încinsă şi le coacem la foc mic 1-2 minute.
Crema:
într-o crăticioara punem laptele la încălzit şi adăugăm ciocolată ruptă bucăţele.Amestecăm până se topeşte ciocolată, dăm crăticioara deoparte şi lăsăm la răcit. Mixăm untul şi adăugăm zahărul pudră lingură cu lingură. Adăugăm ciocolata topită, gălbenuşurile pe rând şi mixăm până la omogenizare.Aromatizăm cu esenţă de rom după gust .Cu ajutorul unei spatule încorporăm nucile şi dăm crema la rece până se întăreşte puţin.Cu această crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim două câte două.