O reţetă gustoasă pe zi: Brioșe cu cartofi
Ultima actualizare:
Ingrediente:
3 cartofi fierți, 100 g ciuperci, 1 ou, 3 lingurițe făină, 1 praf de copt, 2 linguri ulei, 3 cepe verzi, sare.
Preparare:
Cureți cartofii de coajă și-i pasezi până devin o pastă. Adaugi conținutul într- un bol, încorporezi oul, praful de copt, făina, sare după gust și frămânți aluatul până devine neted. Speli ceapa, o toci, cureți ciupercile, le speli și le tai feliuțe (păstrezi câteva felii de ceapă și de ciuperci pentru ornat). Încingi uleiul, adaugi ceapa și ciupercile și le ții până când scade zeama lăsată. Iei de pe foc și lași la răcit, apoi le încorporezi în aluat. Umpli fiecare formă de brioșă cu jumătate de aluat, iar deasupra așezi câteva feliuțe de ciuperci și de ceapă. Dai brioșele la cuptorul încins și lași cam 20 de minute.