O reţetă gustoasă pe zi: Brioșe cu gutui
Ingrediente:
Pentru brioșe: 500 g făină, 150 g zahăr, 150 g unt, 300 ml lapte, 2 ouă, 1 praf de sare, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, coaja rasă de la 1 lămâie; Pentru umplutură: 2 gutui medii, 2 linguri unt, 5 linguri zahăr, 1 praf scorţișoară, zahăr pudră.
Mod de preparare:
Combini făina, zahărul, zahărul vanilat, sarea și praful de copt. Baţi ouăle, torni laptele și untul topit și încorporezi în ploaie făina. Amesteci până când se omogenizează
și pui coaja de lămâie. Pentru umplutură, cureţi gutuile, le tai jumătăţi, îndepărtezi cutia cu seminţe și le tai cubuleţe. Pui pe foc untul, zahărul, gutuile și scorţișoara și ţii până când se înmoaie fructele, apoi dai deoparte. Torni compoziţia de brioșe până la jumătate în forme tapetate, pui o lingură de gutui și acoperi cu aluat. Ai grijă să nu umpli formele mai mult de trei sferturi, deoarece brioșele vor crește la copt. Dai tava la cuptor până când se rumensc brioșele. După ce s-au răcorit, le pudrezi cu zahăr.