O rețetă gustoasă pe zi: Brioșe cu mac și caise

Ultima actualizare:

    Brioșe cu mac și caise
Brioșe cu mac și caise

Ingrediente: 

Pentru aluat:

500 g făină

50 g zahăr

20 g drojdie proaspătă

250 ml lapte cald

1 ou + 1 gălbenuș pentru uns

60 g unt

coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru umplutură:

100 g mac

50 g zahăr pudră

2 linguri magiun de prune

caise din compot

frișcă.

Preparare:

Pentru brioșe, pui toate ingredi­entele, la temperatura camerei, într-un castron și frămânți un aluat ca de cozo­nac. Îl acoperi cu un prosop și-l lași la dospit până își triplează volumul. După aceea, formezi biluțe și le pui în forme. Le mai lași 20 de minute la loc cald pentru a-și dubla volumul. Între timp, amesteci zahărul pu­dră cu macul și cu magiunul. Dacă e nevoie, mai pui câteva picături de apă. Trebuie să obții o compoziție nici prea moale, nici prea tare. Ungi brioșele cu gălbenușul. Dea­supra pui jumătăți de caise din compot și amestecul de mac. Le dai la cupto­rul preîncălzit la 180 °C 25 de minu­te. Dacă vrei, poți decora brioșele cu frișcă.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
virgiliu stroescu webp
Horoscop carieră 3 9 Martie 2025, foto Shutterstock jpg
cozonac la cuptor jpg
Secrete de hairstyling rapid pentru un aspect profesional în fiecare zi jpg
Tendințe moderne în bucătărie   gătitul rapid și eficient jpg
Articol 2   Copia Certificata a Intabularii png
image png
Ce nutrienți sunt esențiali pentru funcția cognitivă la adulți jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net