O rețetă gustoasă pe zi: Brioșe cu mac și caise
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
50 g zahăr
20 g drojdie proaspătă
250 ml lapte cald
1 ou + 1 gălbenuș pentru uns
60 g unt
coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru umplutură:
100 g mac
50 g zahăr pudră
2 linguri magiun de prune
caise din compot
frișcă.
Preparare:
Pentru brioșe, pui toate ingredientele, la temperatura camerei, într-un castron și frămânți un aluat ca de cozonac. Îl acoperi cu un prosop și-l lași la dospit până își triplează volumul. După aceea, formezi biluțe și le pui în forme. Le mai lași 20 de minute la loc cald pentru a-și dubla volumul. Între timp, amesteci zahărul pudră cu macul și cu magiunul. Dacă e nevoie, mai pui câteva picături de apă. Trebuie să obții o compoziție nici prea moale, nici prea tare. Ungi brioșele cu gălbenușul. Deasupra pui jumătăți de caise din compot și amestecul de mac. Le dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 25 de minute. Dacă vrei, poți decora brioșele cu frișcă.