O reţetă gustoasă pe zi: Buburuze roşii
Ingrediente 6 roşii potrivite 200 g brânză de vaci 250 g ton în ulei 6 linguri maioneză 1 lingură unt 1 lingură zeamă lămâie 2 fire de ceapă verde sare piper măcinat şi boabe salată pentru decor
Preparare
Spală roşiile, usucă-le cu un prosop absorbant şi, folosind un cuţit bine ascuţit, fă o tăietură la unul dintre capete de jumătate de arc de cerc. Apoi, taie un capac deasupra, pe unde scoţi cu grijă conţinutul. Lasă roşiile la scurs.Între timp, amestecă brânza de vaci cu tonul scurs de ulei, maioneza (păstrezi două linguri), untul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.Umple roşiile cu această compoziţie, aşază deasupra capacul tăiat, dar după ce îl tai pe jumătate, imitând aripioarele unei buburuze (la fel ca în imagine). Înfige câte două boabe de piper acolo unde ar trebui să fie ochii buburuzei, iar din fire verzi de ceapă „construieşte” două antenuţe. Pe aripioare „pictează” câteva puncte albe din maioneza păstrată, pentru a fi cât mai vesele.Lasă „buburuzele” la rece până în momentul servirii, când le vei savura şi vei primi şi aprecierile celor dragi pentru ideea ta.