O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu cacao şi portocale
Ingrediente
110 g unt
40 ml ulei
40 ml suc de portocale
coaja de la 1 portocală
100 g zahăr
1 praf de sare
1 fiolă esență de vanilie
2 ouă
270 g făină
1 plic praf de copt
3 portocale
2 linguri cacao
200 g nuci mărunțite
Pentru sirop
sucul de la 1 portocală
2 linguri zahăr
2 linguri rom
Preparare
1. Amesteci untul cu uleiul și le bați cu zahărul până obții o spumă. Torni sucul de portocale, adaugi coaja, sarea și esența de vanilie. Combini ingredientele, apoi treptat pui ouăle și făina amestecată în prealabil cu praful de copt și cu pudra de cacao. La final, pui nucile și portocalele descojite și tăiate. Aluatul obținut îl așezi într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute, până trece
testul scobitorii.
2. Pentru sirop, amesteci toate ingredientele și torni compoziția obținută peste checul scos din cuptor.