O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de varză acră şi cârnaţi
Ultima actualizare:
Ingrediente
2 cartofi
1 ceapă
1 morcov
2 linguri orez
1 cârnat afumat
2 căni zeamă de varză acră
câteva frunze de varză acră
1 ardei gras
sare
piper
1 lingură pastă de ardei
2 linguri bulion sau pastă de tomate
1 legătură pătrunjel, opţional
ulei
smântână, opţional
Preparare
1. Tai în felii cârnatul şi-l prăjeşti în foarte puţin ulei. Adaugi ceapa şi ardeiul gras tocate, morcovul dat prin răzătoare şi cartofii cuburi. Laşi câteva minute să se înăbuşe.
2. Acoperi cu apă, laşi 15 minute, apoi pui orezul, varza mărunţită şi zeama ei. Condimentezi după preferinţă şi laşi la fiert. Spre sfârşit adaugi pasta de tomate şi pe cea de ardei, amesteci bine şi serveşti cu pătrunjel şi, la alegere, smântână.