O rețetă gustoasă pe zi: Clătite cu carne tocată
Rețeta gustoasă de azi este Clătite cu carne tocată.
Ingrediente Clătite cu carne tocată:
Pentru clătite: 2 ouă, 250 ml lapte, 170 g făină, 1 lingură ulei, 1 praf de sare; Pentru umplutură: 1 ceapă mică, 2 căţei usturoi, 1 lingură ulei, 200 g carne de vită tocată, 3 roşii, sare, piper, sos picant de roșii, pentru servit.
Preparare Clătite cu carne tocată:
Amesteci ouăle cu laptele şi sare, adaugi treptat făina şi amesteci până obţii un aluat subţire, apoi adaugi uleiul. Încingi tigaia, o ungi cu puţin ulei şi coci clătite mai groase. Le lași deoparte. Căleşti ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit în uleiul încins, adaugi carnea şi fierbi înăbuşit. Când carnea este pătrunsă, adaugi roşiile curăţate de coajă şi date prin răzătoarea mare, sare, piper, după gust şi rozmarinul şi mai laşi să fiarbă circa 5-10 minute. Umpli clătitele cu amestecul de carne, le rulezi și le servești, dacă vrei, cu sos picant de roșii.