O rețetă gustoasă pe zi: Conopidă în sos de brânză
Ultima actualizare:
Rețeta gustoasă de azi este Conopidă în sos de brânză.
Ingrediente Conopidă în sos de brânză:
1 conopidă medie
500 ml lapte integral
2 linguri făină
50 g unt
100 g brânză care se topeşte
sare
piper
verdeaţă, pentru decor.
Mod de preparare Conopidă în sos de brânză:
Cureţi de cotor şi de frunze conopida, o speli şi o rupi bucheţele, pe care le pui la fiert în apă clocotită cu sare, până se înmoaie puţin. Le dai deoparte şi le scurgi într-o sită. Într-o cratiţă, topeşti untul, adaugi făina şi torni laptele în fir subţire. Amesteci constant, până ce obţii o compoziţie omogenă. O fierbi câteva minute la foc mediu, presari brânza rasă şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi bucăţile de conopidă şi mai ţii pe foc 4-5 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.