O reţetă gustoasă pe zi: Cornulețe cu cașcaval
Ultima actualizare:
Ingrediente
● 500 g făină ● 150 g piure de cartofi ● 150 g unt ● 1 praf sare
● 100 g caşcaval ● 250 ml apă călduţă ● 1 cub drojdie ● 1 ou
Preparare
Amesteci făina cu sarea, adaugi drojdia dizolvată în apă, apoi piureul de cartofi şi, la sfârşit, untul topit. Frămânţi bine şi, dacă mai este nevoie, completezi cu apă sau făină, până obţii un aluat elastic, nelipicios. Laşi să crească până îşi dublează volumul, apoi îl tai bucăţi, cam cât o mandarină. Modelezi baghete lungi de 10-15 cm cărora le dai formă de potcoavă. Ungi cu oul bătut, după care presari caşcaval ras. Le aşezi într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit, 20-30 de minute.