O reţetă gustoasă pe zi: Coroniță cu cremă de vanilie
Ingrediente:
Pentru aluat: 350 g făină, 500 ml apă, 200 g unt, 50 g zahăr, 6 ouă, 1 praf de sare; Pentru cremă: 500 ml lapte, 3 ouă, 50 g făină, 200 g zahăr, 1 linguriţă esenţă de vanilie; Pentru glazură: 100 g zahăr, 3 linguri apă.
Preparare:
Pentru blat, amesteci apa cu untul tăiat cubuleţe şi pui pe foc. Adaugi zahărul şi sarea şi amesteci până când se dizolvă. Încorporezi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Când aluatul se desprinde de pe margini, dai deoparte. După ce s-a răcit, pui ouăle, unul câte unul. Pui aluatul în poş şi formezi cu o parte din el o coroniţă direct în tava tapetată. O dai la cuptor până când se rumeneşte. Din aluatul rămas formezi gogoşele în altă tavă tapetată şi le dai la cuptor până când se rumenesc. Laşi la răcit. Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul, adaugi făina şi încorporezi laptele, treptat. Pui cratiţa pe baie de aburi şi amesteci până când se îngroaşă. Dai deoparte, pui esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Pui crema în poş şi decorezi coroniţa. Tai gogoşelele în jumătate, pui cremă peste baza lor şi le acoperi cu căpăcelele. Pentru glazură, topeşti zahărul cu apa şi ungi căpăcelele cu caramelul obţinut.