O reţetă gustoasă pe zi: Cozonac nemţesc

Ultima actualizare:

    Cozonac nemţesc
Cozonac nemţesc

Ingrediente

175 g stafide

100 g afine uscate

100 g migdale

100 ml rom

100 ml lapte

500 g făină

5 g drojdie uscată

100 g zahăr

200 g unt

1 plic zahăr vanilat

1 linguriță coajă de lămâie

100 g zahăr pudră

Preparare

1. Stafidele şi afinele uscate le înmoi în rom 30 de minute, apoi adaugi migdalele. Separat, amesteci laptele călduţ cu 50 g de făină, zahărul şi drojdia. Laşi compoziţia deoparte, la loc cald, 40 de minute. Ulterior, adaugi în ea 150 g de unt topit, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi restul de făină. Frămânţi aluatul împreună cu fructele uscate şi migdalele scurse. Îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 40 de minute.

2. Când este copt, torni restul de unt topit şi presari zahărul pudră. Cozonacul îl înveleşti în hârtie de copt sau în folie de aluminiu şi-l ţii la loc răcoros câteva zile.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net