O reţetă gustoasă pe zi: Cozonac nemţesc
Ingrediente
175 g stafide
100 g afine uscate
100 g migdale
100 ml rom
100 ml lapte
500 g făină
5 g drojdie uscată
100 g zahăr
200 g unt
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță coajă de lămâie
100 g zahăr pudră
Preparare
1. Stafidele şi afinele uscate le înmoi în rom 30 de minute, apoi adaugi migdalele. Separat, amesteci laptele călduţ cu 50 g de făină, zahărul şi drojdia. Laşi compoziţia deoparte, la loc cald, 40 de minute. Ulterior, adaugi în ea 150 g de unt topit, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi restul de făină. Frămânţi aluatul împreună cu fructele uscate şi migdalele scurse. Îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 40 de minute.
2. Când este copt, torni restul de unt topit şi presari zahărul pudră. Cozonacul îl înveleşti în hârtie de copt sau în folie de aluminiu şi-l ţii la loc răcoros câteva zile.