O rețetă gustoasă pe zi: Cremă de zahăr ars cu dovleac copt
Ultima actualizare:
Rețeta gustoasă de azi este Cremă de zahăr ars cu dovleac copt.
500 ml lapte, 4 ouă, 300 g zahăr, 200 g piure de dovleac copt, 1 linguriţă esenţă de vanilie, scorţişoară, după gust.
Preparare Cremă de zahăr ars cu dovleac copt:
Caramelizezi într-o cratiță 200 g de zahăr și, cât timp este cald, îmbraci cu el 6 forme de brioșe. Combini laptele cu ouăle, zahărul rămas, esența de vanilie și scorțișoara. Omogenizezi și adaugi piureul de dovleac. Torni compoziția în forme, pe care le așezi într-o cratiță mai mare. Pui apă cât să acoperi pe trei sferturi formele de brioșe și dai crema la cuptor până când se încheagă. După ce s-a răcorit, răstorni crema de zahăr ars din forme.