O reţetă gustoasă pe zi: Deliciu cu mere și bezea
Ingrediente
Pentru aluat
650 g făină
1 pachet margarină
4 gălbenuşuri
1 cană cu zahăr
1 pachet praf de copt
1 esenţă vanilie
100 g pesmet
Pentru umplutură
1 1/2 kg mere
1 lămâie mare
1 cană cu zahăr
Pentru bezea
4 albuşuri
6 linguri zahăr
1 lămâie pentru decor
frunze de mentă pentru decor
Preparare
Speli merele, le cureţi de coajă şi de seminţe şi le dai pe răzătoare. Într-un castron mare, pui merele, zahărul, coaja şi zeama de la o lămâie, amesteci şi laşi 30 de minute.Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până ce se formează un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi 10 minute la temperatura camerei. Într-o tavă, întinzi aluatul cu mâna, presari pesmetul, pui merele şi dai la cuptor pentru 30-40 de minute.Pentru bezea, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul și o lingură de zeamă de lămâie şi baţi în continuare până ce se topeşte zahărul. Scoţi plăcinta, întinzi bezeaua pe toată suprafaţa şi mai dai la cuptor, la foc mic, pentru încă 10 minute. Se serveşte rece, decorată cu frunze de mentă şi cu felii de lămâie.