O rețetă gustoasă pe zi: Fasole picantă
Rețeta picantă de azi este Fasole picantă.
Ingrediente Fasole picantă:
400 g fasole fiartă, 200 g carne de vită tocată, 1 ceapă, 1 ardei gras, 3 căței usturoi, 1 ardei iute, 1 linguriță boia dulce, ½ linguriță boia iute, 200 g roșii cubulețe în suc propriu, 50 ml apă fiartă, sare, piper, 2 linguri ulei, 1-2 linguri cașcaval ras, 3-4 frunze de ceapă verde, tăiate mărunt.
Mod de preparare Fasole picantă:
Încingi uleiul, pui ceapa tăiată mărunt, iar când devine translucidă adaugi usturoiul mărunțit, ardeiul gras și pe cel iute, curățați de nervuri, de semințe și făcuți cubulețe, și boiaua. Amesteci, răstorni carnea, potrivești gustul de sare și piper și torni apa. Lași la fiert 20 de minute, adaugi roșiile în suc propriu și mai ții alte 15 minute, apoi pui fasolea clătită sub jet de apă rece. O lași pe foc până ajunge sosul la consistența dorită și dai deoparte. Servești mâncarea presărată cu cașcaval ras și cu frunze de ceapă verde.