O reţetă gustoasă pe zi: Fursecuri cu cremă de cocos
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
15 g cacao
100 g zahăr pudră
200 g unt
2 gălbenuşuri
1/2 linguriţă praf de copt
Pentru cremă
3 gălbenuşuri 5 50 g zahăr
10 g făină
100 ml lapte
40 g fulgi de cocos
Preparare
1. Pentru cremă, baţi cu un tel gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi, pe rând, fulgii de cocos, făina, laptele fierbinte şi continui să baţi până se omogenizează ingredientele. Pui amestecul la foc mic şi laşi să fiarbă până se îngroaşă. Dai crema la rece peste noapte.
2. Pentru biscuiţi, mixezi untul moale cu zahărul pudră până obţii o cremă. Adaugi, treptat, gălbenușurile şi pudra de cacao şi continui să mixezi. La final, pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi amesteci cu mâna până se omogenizează toate ingredientele. Aluatul obţinut îl aduni sub formă de baton, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la congelator 30 de minute. Ulterior, feliezi batonul, iar din fiecare felie rotundă decupezi câte două semicercuri pe care le pui într-o tavă tapetată. Le dai la cuptorul preîncălzit 10 minute. Ungi jumătate din biscuiţii semilună cu cremă şi-i acoperi cu restul de biscuiţi.