O reţetă gustoasă pe zi: Fursecuri cu nuci
Ultima actualizare:
Ingrediente:
500 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 praf sare, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 150 ml vin alb demise, 1 linguriţă scorțișoară, zahăr pudră, pentru décor, 200 g mieji de nuci.
Preparare:
Amesteci vinul cu uleiul, apoi adaugi zahărul și un praf de scorțișoară. Combini praful de copt cu făina, sarea și cu scorțișoara rămasă și le încorporezi, în ploaie, în ingredientele lichide. Frămânți un aluat elastic pe care îl dai la frigider 1 oră. Scoți aluatul, îl întinzi într-o foaie cu grosimea de 1 cm și decupezi fursecuri pe care le așezi într-o tavă tapetată, pui pe fiecare miez de nucă zdrobit și dai la cuptorul încins până când se rumenesc. Le servești presărate cu zahăr pudră.