O reţetă gustoasă pe zi: Gogoși americane
Ingrediente:
640 g făină, 11 g drojdie proaspătă, 70 g zahăr, 250 ml lapte, 1 praf de sare, 2 ouă, 80 g unt, 1 fiolă esență de vanilie; Pentru glazură: 1 rodie, 2 linguri unt, 2 linguri zahăr pudră.
Preparare:
Amesteci drojdia cu laptele cald, cu zahărul și lași deoparte 15 minute. Între timp, cerni făina cu sarea și torni drojdia în mijlocul ei. Adaugi ouăle, esența de vanilie și mixezi totul, la viteză mică, 5 minute. Ulterior, încorporezi untul moale în aluat, frământând cu mâinile și îl lași în cuptorul călduț o oră. Întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină și decupezi formele de gogoși pe care le pui pe o tavă cu hârtie de copt. Acoperi gogoșile cu un prosop și le lași la loc cald o oră, după care le coci la 180º C, 25 de minute. Pentru glazură, storci rodia de zeamă și o amesteci cu zahărul pudră. La final, adaugi untul topit. Dacă glazura este prea apoasă, mai poți adăuga puțin zahăr pudră. Torni glazura peste gogoșile calde și le lași să se răcească pe un grătar.