O reţetă gustoasă pe zi: Gogoşi cu frişcă
Ingrediente:
500 ml lapte, 2 ouă, 125 g unt, 2 linguri zahăr + 1 linguriță zahăr, 1 praf de sare, 11 g drojdie uscată, ½ pahar apă caldă, 850 g făină, ulei. Pentru umplutură: 400 g smântână
pentru frișcă, 150 g zahăr pudră.
Preparare:
Combini apa caldă cu laptele cald. Adaugi o linguriță de zahăr, drojdia uscată, amesteci bine și lași compoziția deoparte 15 minute. În amestecul de drojdie adaugi ouăle, restul de zahăr, untul topit și sarea. Pui în ploaie făina cernută și amesteci bine cu o lingură. Așezi aluatul pe masa tapetată cu făină și-l frămânți până devine elastic și moale. Îl acoperi cu un prosop și-l lași la loc cald o oră și jumătate, până își dublează volumul. Întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm și decupezi forme de gogoși. Pui peste ele un prosop și le lași la loc cald o oră. Ulterior, prăjești gogoșile în ulei încins. Le scoți pe un prosop de hârtie. Între timp, pregătești crema. Bați smântâna rece de la frigider cu zahărul până devine cremoasă. Umpli fiecare gogoașă tăiată în două cu cremă și le dai la frigider 2 ore.