O reţetă gustoasă pe zi: Iglu cu fructe de pădure
Ingrediente
Pentru blat
2 ouă
2 linguri apă
2 linguri zahăr
3 linguri făină
1 lingură ulei
1 plic zahăr vanilat
sare
4 linguri gem de fructe de pădure
Pentru cremă
500 g mascarpone
300 ml frișcă
200 g brânză dulce
2 plicuri gelatină incoloră
1 linguriță esență de vanilie
150 g zahăr pudră
50 g afine
200 g frișcă, pentru decor
100 g fructe de pădure, pentru decor
Preparare
Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu sare. Freci gălbenușurile cu zahărul, uleiul, apa și zahărul vanilat până când își dublează volumul. Încorporezi albușurile în gălbenușuri, amestecând ușor, pui făina și omogenizezi. Torni compoziția într-o tavă tapetată, o nivelezi și o ții la cuptor până când trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească și îl tai în jumătate.
Mixezi crema mascarpone cu brânza dulce, bine scursă, adaugi zahărul și frișca bătută. Torni esența de vanilie, gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, afinele și amesteci.
Tapetezi o formă cu folie alimentară, torni crema și o nivelezi. Așezi prima felie de blat, o ungi cu gem și așezi a doua felie de blat. Dai prăjitura la rece peste noapte. A doua zi o răstorni, o îmbraci în frișca bătută și o decorezi cu fructe de pădure.