O rețetă gustoasă pe zi: Mâncare de linte cu dovleac
Ultima actualizare:
![Mâncărică de linte cu dovleacfoto: shutterstock.com](https://cdn.adh.reperio.news/image-e/e1a566d0-9d9e-4bea-afc5-3a2340618c5a/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D700%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Mâncărică de linte cu dovleacfoto: shutterstock.com
Rețeta gustoasă de azi este Mâncare de linte cu dovleac.
Ingrediente Mâncare de linte cu dovleac:
300 g linte maro
500 g dovleac curăţat de coajă
1 ceapă
2 roşii
3 linguri ulei
500 ml supă de legume sau de pui
sare
piper
pătrunjel, pentru decor.
Speli bine lintea în câteva ape, apoi o pui la fiert. După ce clocoteşte, o mai fierbi 5 minute, o strecori şi o dai deoparte. Căleşti ceapa tocată în ulei până devine transparentă, adaugi dovleacul făcut cuburi şi le sotezi împreună 4-5 minute, Pui lintea, roşiile tăiate cubuleţe, supa de legume sau de pui, sare şi piper, după gust şi fierbi tocăniţa până ce legumele sunt bine făcute, iar sosul a scăzut. Serveşti mâncarea caldă, decorată cu pătrunjel tocat.