O reţetă gustoasă pe zi: Mere coapte cu nuci
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 4 mere galbene
- 100 g miez de nucă
- 100 g stafide
- 100 g caise uscate
- 100 g smochine
- 50 ml rom
- 4 linguriţe miere
- ½ linguriţă scorţişoară
- Pentru topping
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată amăruie
Preparare
Tai căpăcele la mere şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în rom 30 de minute. Nucile le mărunţeşti, iar caisele şi smochinele le tai bucăţi mai mici.Amesteci nucile, stafidele, caisele şi smochinele cu scorţişoară şi cu acest amestec umpli merele. Le aşezi în tavă, torni pe fiecare măr câte o linguriţă de miere. Le coci circa 15 minute.Frişca o amesteci cu ciocolata şi o pui pe foc, amestecând continuu până se leagă bine. Laşi la răcit. Când sunt gata, le aşezi pe un platou şi torni peste ele toppingul de ciocolată.