O rețetă gustoasă pe zi: Orez cu mazăre
Rețeta gustoasă de azi este Orez cu mazăre.
Ingrediente Orez cu mazăre:
4 pulpe superioare de pui, 300 g orez cu bobul lung, 200 g mazăre, 1 ceapă, 2 morcovi, sare, piper, ulei, 1 l supă de legume, 1 linguriță curcuma.
Preparare Orez cu mazăre:
Speli carnea de pui, apoi o ții la frigider, cel puțin 2 ore în apă cu sare, apoi o clătești și o usuci cu șervețele absorbante. Încingi uleiul, rumenești pulpele pe toate părțile și le scoți. Pui în locul lor ceapa mărunțită și, când devine sticloasă, presari sare și piper, după gust și adaugi morcovii rași. Amesteci continuu și adaugi orezul spălat în mai multe ape, apoi torni supa. Lași până scade puțin zeama și pui mazărea. Ții câteva clocote adaugi curcuma, amesteci și așezi pulpele de pui. Dai vasul la cuptor acoperit și îl ții până când orezul carnea este pătrunsă. Dacă scade prea mult sosul, mai poți turna puțină supă sau apă caldă.