O reţetă gustoasă pe zi: Orez cu spanac
Ultima actualizare:
Ingrediente1 kg spanac 1 pahar vin alb500 ml apă în care a fiert spanacul150 g unt 1 ceapă325 g orez 125 g brânză de vaci25 g parmezansare piper
Preparare
1. Cureţi spanacul, îl speli în multe ape şi îl opăreşti în apă cu sare. Îl laşi să se scurgă bine, apoi îl toci. Amesteci ½ l apă în care a fiert spanacul cu vinul.
2. Pui jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie şi căleşti ceapa până devine sticloasă. Adaugi orezul bine spălat şi scurs şi torni puţin câte puţin din zeama de spanac cu vin, amestecând continuu, să nu se prindă. Laşi să fiarbă aproximativ 20 minute.
3. Adaugi spanacul, restul de unt, brânza de vaci, condimentezi cu sare şi piper şi serveşti mâncarea decorată cu parmezan tăiat cu cuţitul de curăţat cartofi.