O reţetă gustoasă pe zi: Ostropel de peşte
Preparare: Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală, se usucă cu prosoape absorbante, se taie rondele, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la frigider circa 30 de minute. Se pudrează feliile de peşte cu făină, se prăjesc uşor în ulei bine încins, la foc iute, apoi se scot deoparte şi se păstrează calde. În două linguri de ulei, se călesc căţeii de usturoi întregi şi ardeiul iute, tăiat în două şi curăţat de seminţe. După ce se înmoaie, se scoate ardeiul deoparte, se adaugă o cană de apă caldă, feliile de peşte şi pulpa de roşii tocată mărunt. Se adaugă tarhon, cimbru, sare şi piper, după gust, şi se introduce cratiţa în cuptor pentru circa 30 de minute. Se serveşte cald sau rece, decorat cu frunze de busuioc verde.