O reţetă gustoasă pe zi: Perişoare cu şuncă
Ingrediente:
3 ouă, 100 ml lapte, 1 ceapă, 2 căţei usturoi, 1 legătură pătrunjel, 1 franzelă, 2 linguri ulei, 300 g şuncă, sare, piper, 3 linguri griş.
Preparare:
Tai franzela cubuleţe, le aşezi în tavă şi le dai la cuptor, amestecând constant, până se rumenesc. Toci ceapa, usturoiul şi tai cubuleţe şunca. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până devine sticloasă, după care adaugi usturoiul şi şunca şi laşi pe foc până se pătrund puţin. Dai deoparte. Baţi ouăle cu laptele până se omogenizează, adaugi sare şi piper după gust şi pătrunjelul tocat. Combini crutoanele din pâine cu şunca şi ceapa. Torni laptele peste crutoane şi amesteci până se omogenizează. La final, trebuie să obţii o compoziţie legată, din care se pot forma perişoare. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţin lapte. Formezi perişoare şi le dai prin griş, apoi le aşezi în apa care fierbe. Le ţii până se ridică la suprafaţă. Le poţi servi alături de o garnitură de varză roşie sau scăldate într-un sos de roşii.