O reţetă gustoasă pe zi: Pește cu legume la cuptor
Ultima actualizare:
Ingrediente:
4 linguri ulei, 1 lingură unt moale, 4 fileuri de peşte alb, 2 dovlecei, făcuţi rondele, 1 ceapă mică, tăiată, 4 căţei usturoi, mărunţiţi, 5 roşii, tăiate rondele, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, piper, pătrunjel uscat, ½ linguriţă fulgi de ardei iute, felii de lămâie, opţional.
Preparare:
Aşezi legumele într-o tavă şi, printre ele, aranjezi fileurile de peşte. Stropeşti cu ulei şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Presari pătrunjelul şi fulgii de ardei iute. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până când carnea de peşte se pătrunde uşor cu furculiţa. Aşezi fileurile şi legumele în farfurii şi pui un pic de unt la fiecare porţie. Stropeşti cu zeamă de lămâie şi cu puţin sos din tavă. Serveşti, dacă vrei, alături de câteva felii de lămâie.