O reţetă gustoasă pe zi: Piept de pui umplut şi legume
Ingrediente
3 bucăți de piept pui, dezosate
1 legătură busuioc
300 g fasole verde
1 legătură mărar sau tarhon
90 g brânză feta, mărunțită
120 g cremă de brânză
4-5 morcovi
1 cățel usturoi pisat
piper
1 lingură ulei
sare
unt cât o nucă
Preparare
1 Speli carnea şi o laşi să se usuce. Toci verdeaţa. Amesteci într-un vas brânza, crema de brânză, mărarul, busuiocul, usturoiul şi puţin piper.
2 Tai carnea în bucăţi. În fiecare din ele, faci câte un buzunar pe care îl umpli cu compoziţia de brânză.
3 Speli fasolea şi cureţi morcovii. Pui apă la fiert într-o oală cu puţină sare şi untul. Când începe să fiarbă, adaugi morcovii tăiaţi bucăţi, pe lung. Când sunt aproape fierţi, pui şi fasolea verde şi mai laşi pe foc maximum 7-8 minute.
4 Încingi uleiul într-o tigaie. Prăjeşti bucăţile de carne, pe ambele părţi, la foc mediu. Laşi să se rumenească, apoi dai tigaia în cuptorul încins şi ţii până se pătrunde bine puiul. Serveşti cu legumele fierte.