O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu lămâie şi bezea

Ultima actualizare:

    Plăcintă cu lămâie şi bezea
Plăcintă cu lămâie şi bezea

Ingrediente:

260 g făină, 1 praf de sare, 120 g unt rece, 50-70 ml apă rece; Pentru crema de lămâie: zeama de la 2 lămâi, coaja rasă de la 2 lămâi, 1 praf de sare, 4 gălbenușuri, 100 g unt, 120 g zahăr; Pentru bezea: 150 g zahăr, 1 praf de sare,

3 albușuri.

Preparare:

Pui într-un bol făina, sarea și untul cubulețe. Freci cu furculița până se omogenizează, apoi adaugi câte o lingură de apă până obții un amestec nisipos. Învelești aluatul în folie alimentară și îl dai la rece 30 de minute. Încingi cuptorul. Torni într-o cratiță zeama de lămâie, coaja, zahărul și lași la foc mic. Adaugi pe rând gălbenușurile, sarea și jumătate din cantitatea de unt. Amesteci continuu, iar când începe să dea în clocot iei vasul de pe foc și pui restul de unt. Omogenizezi și lași crema să se răcorească. Prepari între timp bezeaua. Mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi adaugi treptat cantitatea de zahăr. Bați spumă albușurile până se topește zahărul. Întinzi aluatul și îl pui într-o tavă rotundă tapetată. Tai excesul de aluat de pe margini și îl înțepi din loc în loc cu furculița. Torni crema de lămâie, după care adaugi bezeaua și uniformizezi. Dai tava la cuptor 35-45 de minute, la foc mediu, până când bezeaua se rumenește.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net