O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură crocantă cu nuci
Rețeta gustoasă de azi este Prăjitură crocantă cu nuci.
Ingrediente Prăjitură crocantă cu nuci:
250 g făină, 1 ou, 125 g unt rece, 1 lingură apă rece, 1 lingură zahăr, 1 praf sare; Pentru umplutură: 100 g nuci sfărâmate, 100 g alune de pădure zdrobite, 100 g migdale sfărâmate, 200 g zahăr, 2 linguri apă, miere, opțional.
Preparare Prăjitură crocantă cu nuci:
Tai cubuleţe untul şi-l amesteci cu făina până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi oul, apa, zahărul şi sarea. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider o oră. Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o formă rotundă, de tartă. Pui peste ea hârtie de copt, în care aşezi un strat de boabe de fasole şi coci blatul 25-30 de minute. Îl scoţi şi-l laşi să se răcească complet. Topești zahărul cu apa până când se caramelizează. Adaugi nucile, migdalele și alunele și amesteci. Torni umplutura peste blatul de tartă cât timp este caldă și o nivelezi. Opțional, poți servi tarta cu miere.