O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu bezea

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu bezea
Prăjitură cu bezea

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 g făină, 2 gălbenușuri, 50 g zahăr, 50 g unt, 20 ml ulei, 7 g drojdie, 100 ml lapte, 1 praf de sare, 2 plicuri zahăr vanilat; Pentru umplutură: 2 albușuri, 500 g prune, 200 g zahăr, 1 praf scorțișoară, 3 linguri pesmet.

Preparare:

Freci drojdia cu o linguriță zahăr, adaugi puțin lapte cald și două linguri de făină. Când s-au omogenizat, lași maiaua să crească, după care o încorporezi în restul de făină cernută. Pui gălbenușurile, un praf de sare, untul topit și răcit, uleiul și zahărul vanilat. Dizolvi zahărul rămas în lapte cald și-l torni în compoziție, frământând energic până când obții un aluat moale. Îl lași să crească până își dublează volumul, după care-l întinzi într-o foaie și-l așezi, inclusiv pe margini, într-o formă rotundă înaltă, tapetată. Speli prunele, le tai în jumătate, le îndepărtezi sâmburii și le amesteci cu jumătate din cantitatea de zahăr, scorțișoara și pesmetul. Pui umplutura peste aluat și dai tava la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Bați spumă tare albușurile cu restul de zahăr, scoți tava din cuptor și pui bezeaua peste prune. Dai din nou la cuptor până ce se rumenește bezeaua.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
bit.ly
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii meteoriti png
Eclipa de Luna de pe 14 martie 2025 : foto Shutterstock jpg
Cum prepară chef Cătălin Scărlătescu o garnitură delicioasă care conține fasole : foto Facebook jpg
click ro (8) jpg
chiftele pexels jpg
image png
image png
zodiac 2904106 1920 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net