O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu glazură de ciocolată
Ingrediente Prăjitură cu glazură de ciocolată:
Pentru blat: 3 ouă, 120 g zahăr, 100 ml miere, 390 g făină, 150 g unt, 12 g bicarbonate; Pentru cremă: 500 g smântână cu 35% grăsime, 150 g zahăr; Pentru sirop: zeama de la 1 lămâie, 3 linguri zahăr, 3 linguri miere; Pentru glazură: 100 g ciocolată neagră, 25 g zahăr, 25 g unt, 1 lingură smântână pentru frișcă, 75 ml lapte.
Baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă. Separat, mixezi 2 minute untul moale, îl adaugi în ouă şi continui să baţi. Topeşti mierea la foc mic până începe să fiarbă, o dai deoparte, adaugi bicarbonatul şi amesteci rapid. Laşi mierea la răcit, apoi o torni peste amestecul de ouă. Torni făina în ploaie. Aluatul obţinut îl împarţi în trei părţi egale, iar fiecare bucată de aluat o întinzi pe o tavă tapetată cu unt. Coci fiecare blat. Pentru sirop, amesteci zeama de lămâie cu zahărul şi mierea şi pui pe foc. Laşi să fiarbă la foc mic 7-10 minute. Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul 5 minute, apoi dai la frigider 30 de minute. Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Separat, pui pe foc laptele, smântâna pentru frişcă şi zahărul. Aduci compoziția la punctual de fierbere, apoi opreşti focul. Pui untul și încorporezi în ciocolata topită. Însiropezi foile de tort, ungi două dintre ele cu crema de smântână, iar pe ultima foaie o acoperi cu glazură. O decorezi după imaginaţie şi dai prăjitura la frigider 5 ore înainte de a o servi.