O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu miere şi nuci
IngredientePentru blat360 g miere de albine150 g unt 1 ou½ linguriţă bicarbonat1 lingură de lapte600 g făinăun praf de sarePentru umplutură150 g unt200 g zahăr1 pliculeţ zahăr vanilat2 linguri smântână3 linguri brânză de vaci1 lingură zeamă de lămâiePentru glazură200 g nuci mărunţite100 g miere de albine1 lingură scorţişoară măcinată
Preparare
1. Într-un vas încălzit, baţi untul spumă, adaugi mierea, oul, bicarbonatul stins cu lapte, praful de sare şi făina. Amesteci totul foarte bine până se omogenizează într-un aluat.
2. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o laşi să se coacă, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.
3. Pentru umplutură, freci zahărul cu untul şi zahărul vanilat. Adaugi brânza frecată cu smântâna şi zeama de lămâie.
4. După ce prăjitura s-a copt şi s-a răcit, o tai în două felii, pe orizontală, şi o umpli cu crema de brânză.
5. Amesteci mierea încălzită puţin cu scorţişoara şi nucile şi le torni deasupra prăjiturii.