O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu mousse de cătină
Rețeta gustoasă de azi este Prăjitură cu mousse de cătină.
Ingrediente Prăjitură cu mousse de cătină:
Pentru blat: 200 g alune crude, 100 g caise uscate, 100 g smochine uscate, 1 ½ linguri unt de cocos topit, 1 lingură cacao, ¼ linguriță sare; Pentru mousse-ul de cătină: 150 g nuci caju hidratate, 25 g unt de cocos, 200 g piure de cătină, 50 ml sirop de agave, 10 g agar-agar; Pentru crema de vanilie: 300 g nuci caju hidratate, 120 ml lapte de cocos, 1 linguriță extract de vanilie, 50 ml sirop de agave; Pentru decor: 150 g caise și smochine uscate.
Dai alunele prin blender împreună cu caisele și cu smochinele uscate. La final, adaugi sarea, pudra de cacao și untul de cocos. Amesteci bine, apoi întinzi compoziția pe o tavă tapetată, cu pereții detașabili. Dai tava la frigider. Pentru mousse-ul de cătină, dai prin blender nucile caju hidratate, siropul de agave, untul de cocos și jumătate din cantitatea de piure de cătină. Restul de piure îl amesteci cu agar-agar. Compoziția o pui pe foc și o lași să fiarbă la foc mic 2-3 minute. După ce s-a răcit îl combini cu compoziția de caju. Torni mousse-ul peste blatul rece. Dai tava la congelator 35 de minute. Pentru crema de vanilie, pasezi cu blenderul nucile caju hidratate. Adaugi laptele de cocos, siropul de agave și extractul de vanilie. Torni crema peste stratul de mousse de cătină. Dai tortul la frigider.