O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură fină
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru blat
500 g făină
200 g unt
250 g zahăr
1 linguriţă bicarbonat
2 ouă
500 g smântână
Pentru cremă
1 kg smântână cu 30% grăsime
150 g zahăr
200 g caju sfărâmat
Preparare
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi smântâna şi continui să baţi. Topeşti untul şi-l torni peste compoziţia de ouă împreună cu făina şi bicarbonatul. Amesteci până se omogenizează toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit
la 170 °C aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Între timp, prepari crema. Baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă. Blatul răcit îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare bucată de blat cu crema de smântână. Decorezi prăjitura cu caju măcinat.